SMR System


Mi az SMR System?

A SMR System a fasciák, izompólyák kezelését célzó módszer. SMR-hez egy speciális szivacshenger használunk, ill. a beteg saját testét. Ez tehát egy önmasszázs, kifejezetten az izompólyákban kialakult feszültségek oldására való, gyorsan átkezelhető vele az egész test.
Az SMR előnye, hogy egyszerű és könnyen megtanítható (akár a gyerekeknek is) A módszerrel azonnali eredményt és fájdalomcsillapítást lehet elérni, a henger rendszeres használata pedig gyorsítja rehabilitáció folyamatát, javítja a keringést, megtöri a kóros mozgásmintákat, javítja a közérzetet. A sérült területekre koncentrálva a kezelés nem vesz igénybe több időt 10-15 percnél, a hatásosságához pedig nem fér kétség. A rendszeres mozgást ill. terápiát természetesen nem helyettesíti, azonban jelentősen növelheti ezek hatékonyságát. Az SMR System gyakorlatok hatására javul az izomtónus, mely teret ad a hatékonyabb izomerősítésnek. Szimmetrikus gyakorlataival oldja az aszimmetriákat. A kezelés során rengeteg szenzoros információ érkezik a testről a központi idegrendszerbe, ezáltal javul a testtudat. Nagy előnyt jelent, hogy a páciensek a gyakorlatokat otthon is végezhetik, így tulajdonképpen hazaviszik magukkal a „masszőrt” ill. a „gyógytornászt”.
Az SMR System gyakorlatok elsajátítását nemcsak a rehabilitáció alatt álló embereknek ajánlom, hanem minden hétköznapi embernek is, aki szeretne aktívan tenni valamit az egészségéért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése