2013. január 12., szombat

Látogatásom Veresegyház Korai Fejlesztő Központjában

Nemrég abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy előadást tarthattam a veresegyházi Korai Fejlesztőben. Az intézmény belső továbbképzési programjának egyik előadója voltam, a fasciákról, tapaszolásról, SMR Systemről és gyermek testolvasásról meséltem a hallgatóságnak. Az elméleti előadást gyakorlati bemutató követte: két gyermeket és egy felnőttet testolvastam, majd tapaszoltam.
A kollégákból és hozzátartozókból álló közönségem egyszerűen szuper volt. Lelkesek és érdeklődőek voltak, úgy érzem sikerült átadnom nekik, amit szerettem volna. Az intézmény vezetője Stadler Judit írt pár kedves szót a látogatásomról:


"A Veresegyház Korai Fejlesztő és gondozó Központban dolgozó szakmai csoport, célul tűzte ki, hogy minden hónapban szakmai előadásokat szervez. Az előadásokra olyan neves, munkásságuk alapján elismert szakembereket próbáltunk meginvitálni, akik tapasztalataikat megosztva új információkkal, új szemléleti megközelítéssel, a meglévő ismereteinket bővítik, rálátásunkat, információs bázisunkat gazdagítják. Célunk nem csak a szakemberek, hanem az érintett szülők tájékoztatása. Így a hallgatóság soraiba a Korai Fejlesztő munkatársain kívül társteraputák, bölcsődei gondozók és az érintett szülők is jelen voltak.
Az előadássorozat harmadik részében Hatvani Dorottya gyógytornászt hívtuk meg. Dóri a BHRG munkatársa, ahol a TSMT-n kívül más terápiákkal is dolgozik (K-Active kinesiology taping, SMR System, Testolvasás), erről a 2012. tavaszi BHRG Szabadegyetemen hallgattunk izgalmas előadást. 
Nagyon örültünk, és igazi megtiszteltetésnek éreztük, hogy elvállalta a felkérésünket az előadás megtartására, ami azért is különleges, mert mindezt anyagi ellenszolgáltatás nélkül tette, tehát igazi ajándék volt részünkre.
Az előadás középpontjában a fascia szerepelt, a fascia anatómiai alapjai, szerkezete, szerepe, jelentősége, ezen keresztül a kötőszövetes technikák, a taping, és az SMR henger került. A második részben bemutatott testolvasás jelentőségét, így már mindenki jól értette. Az előadás lényegre törő, jól érthető, értelmezhető volt, ami a hallgatóság vegyes összetétele miatt nem kis feladatot jelentett Dórinak. A képekkel illusztrált magyarázatokat, gyakorlati bemutató követte, ahol mindenki a saját szemével megtapasztalhatta, hogyan hatnak az elméletben felvázolt módszerek, hogyan dolgozik a szervezet öngyógyító folyamata. Másnap a gyakorlaton szereplő gyermekek szülei felkerestek és örömmel mesélték, a pozitív változásokat.

B. E. /18 hó/ dongalábbal született kislány már régóta álldogált, de nem indult el, ami miatt a szülők aggódtak. Az előadáson történt kezelés délutánján kislányuk megtette az első lépéseket, azóta bútorokba kapaszkodva lépeget.
Egy nagymama jelzett vissza, hogy utólag is köszöni, hogy részt vehetett az előadáson, mert nagyon hasznosnak és érdekesnek találta, másként figyeli ezentúl, unokái fejlődését.
K. T. édesanyja is jelezte, hogy kisfia mozgékonyabb lett, ferde testtartása sokat javult.

Újra leírom ezt a szót, AJÁNDÉK, mert minden résztvevő így élte meg. Nekünk, szakembereknek a plusz és új információk, látásmódunk szélesítése; a szülőknek és a gyermekeknek a lehetőség és a bekövetkezett változások jelentettek ajándékot.

Köszönjük! " 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése