2011. december 27., kedd

M. beszámolója


Egy korábbi bejegyzésben írtam M. esetéről, aki most egy személyes beszámolót is írt nekem a kezeléséről ill. az eredményekről. Íme:

"Torzió a törzsben, torzió a csípőben, ellentétes irányban. Ez a két fő gonosz. Az ugye látható volt, hogy a bal vállam magasabban volt a jobbnál, az az oldali mellizom tónusa jóval szilárdabb, míg a jobb oldalon satnyább, a két csuklyám méretbeli különbségét és könnyen észre lehetett venni az avatatlan szemnek is. Ezeket a tape eddig hatásosan kezelte, a jobb oldalam ugyanis elkezdett a balhoz hozzáerősödni. A széles hátizmom (sem) nem tartotta a helyén azt az oldalt, ez nagyon sokat fejlődött. Ezt eleinte főleg abból éreztem, hogy folyamatos izomláz volt a széles hátizomban. Azóta mindig törekszem rá, hogy rendesen a helyén tartsam a jobb oldalamat is, ami egyre könnyebben megy, magától beáll a helyére, szóval (tudat alatt) fejben is kezd a helyére kerülni a dolog.

Majd edzések alatt észrevehetően javult a szimmetria a dupla belles snatch közben. Ugyanis ott mindig "lógott" az elszállt jobb oldalam, a jobb kezemet néhány centivel mindig beljebb vittem mint a balt. Úgy tűnik ezek 80%-ban eltűntek, még minimális aszimmetria érzékelhető egy-egy keményebb edzés alatt, ez valószínűleg a folyamatos fáradásnak tudható be. Valamint látható, hogy a jobb csuklyám még kissé jobban kiemelkedik, mint a bal, de ez is már csak akkor jelentkezik, ha fáradt vagyok, sokat ülök, vagy nem figyelek oda rá.

A másik nagy gócpont a jobb lapockám környéke volt. Ahogy megállapítottad a trigger pontokat, feltetted a cross tape-et, a mindennapos triggermasszász azonnal kioldotta ezeket a csomókat, főként a csuklya és a jobb lapocka bal sarka a problémás.

A csípőm torzulását folyamatosan húztad helyére a tape-pel, ami érezhetően sokat javult, de ott az alapvető problémám az is volt, hogy rendesen állni sem tudtam, a jobb lábam folyamatosan fordul kifelé, jobb irányba és a térdemet folyamatosan túlterheltem azzal, hogy túlzottan megfeszítettem az ottani szalagokat. Ez azóta sokat fejlődött, mivel megtanítottál állni. A kvadricepsznek az a feje, ami a térdkalácsot húzza a helyére sokat erősödött és a maga a kalács is a helyére került nagyjából.

Összességében a felhasznált tape-ek és cross tape-ek, a szakértelmed és törődésed nagyon sokat segítettek. Abszolút pozitív véleményem van ezekről az eszközökről. Ki szeretném emelni az SMR hengert is, ami számomra egy hihetetlen hasznos és a mindennapjaim részévé vált eszköznek bizonyult."

Köszi M.!!! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése